Home » Sănătate » Operaţiile estetice sunt la mare căutare şi în rândul bărbaţilor

Operaţiile estetice sunt la mare căutare şi în rândul bărbaţilor

În zilele noastre, se pare că intervenţiile chirurgicale este­ti­ce nu sunt utilizate doar de către femei. Un nou raport statistic in­di­că faptul că mai mulţi bărbaţi de vârstă mijlocie apelează la procedurile estetice decât altădată. Conform noilor date de la Societatea Americană de Chirurgie Plastică (ASP), numărul de băr­baţi care optează pentru facelift, liposucţie şi alte intervenţii chirurgicale este din nou în creştere.
Deşi recesiunea a dus la o scădere a numărului de proceduri estetice efec­tuate, noi date ASP arată că industria pare să revină cu o creştere de 14 %  în 2010 pentru intervenţiile de facelift, mai ales printre oamenii singuri. De fapt, potrivit preşedintelui ASP, dr. Phil Haeck, recesiunea pare a hrăni frene­zia facelift-ului. Haeck a recunoscut: „Întâl­nesc oameni fără slujbe care vor să arate mai tineri pentru că aceştia sunt în concurenţă cu tipi cu douăzeci ani mai tineri la locul lor de muncă. Aceasta este o atitudine foarte diferită faţă de scopul intervenţiilor chirur­gi­cale de până acum. „
Aceşti oameni simt că un aspect mai tânăr le va oferi un avantaj mai competitiv pe piaţa muncii. Haeck a explicat: „Bărbaţii de patruzeci de ani ajung într-o companie şi observă că sunt cei mai în vârstă din birou, iar colegii lor sunt cu aproximativ 15 ani mai tineri. Mulţi bărbaţi se simt con­s­tant ameninţaţi de către cei  tineri, generaţia mai mult tech-savvy (price­puţi în tehnologie) şi fac orice să devină şi ei savvy: se concentrează pe dezvoltarea aptitudinilor tehnice, se îmbracă asemenea lor şi încearcă să arate mai tineri“.
În general, intervenţiile chirurgicale estetice au crescut cu 5% anul trecut, cele efectuate pe bărbaţi crescând cu 13%. Haeck a spus: „Cred că există o schim­bare socială aici”. Apoi a adău­gat: „Cred că este la fel de acceptabil pen­tru bărbaţi să aibă parte de chirur­gie plastică. Fiecare revistă de bărbaţi se concentrează pe a arăta bine şi în formă. Bărbaţii sunt dispuşi să încerce produse de îngrijire a pielii şi nu este gândit ca un gest de natură homose­x­uală, pur şi simplu s-a deschis o nouă lume de posibilităţi pentru ei.”
Noul trend în chirurgia plastică se manifestă îndeosebi în rândul băr­ba­ţilor cu vârste cuprinse între 40 şi 54 de ani, dintre care 48 % au fost supuşi intervenţiilor chirurgicale efectuate în 2010, urmaţi de cei de peste 55 de ani. Printre procedurile estetice cele mai populare în rândul bărbaţilor, în anul 2010 a fost remodelarea nasului, (rinoplastie), cu 63.585 de operaţii efectuate. Chirurgia pleoapelor a fost a doua procedură efectuată la un total de 31.476, urmată de liposucţie cu 23.899  de intervenţii. Acestea au fost urmate de micşorarea de sâni – 18.280 de cazuri, şi a procedurilor de transplant de păr, în total 13.217 de operaţii.
Chiar dacă interesul faţă de inter­venţiile chirurgicale din partea băr­ba­ţilor a fost simţit în ultima vreme, numărul operaţiilor estetice efectuate pe femei în anul 2010 acoperă 91% din totalul operaţiilor de până acum. În timp ce bărbaţii au avut un total de 1,1 milioane de intervenţii estetice, femeile au avut 11,5 milioane, printre cele mai populare fiind mărirea de sâni, ce a totalizat 296.203 de intervenţii  anul trecut.

© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress