Sub patronajul American College of Chest Physicians (ACCP) şi Societatea Română de Pneumologie (SRP) la Iaşi în perioada 20-22 mai 2010 va avea loc Întâlnirea educaţională cu tema: “Actualităţi privind Reabilitarea pulmonară şi Ventilaţia mecanică la domiciliu”, care va beneficia de prezenţa unor renumiţi specialişti străini ca speakeri şi participanţi. Printre organizatorii evenimentului se numără: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi şi Fundaţia „Flacăra Speranţei”, Universitatea „A. I. Cuza” Iaşi, Colegiul Medicilor din România şi Societatea Română de Pneumologie.
Conform precizărilor făcute de către doamna conf. dr. Paraschiva Postolache, Regent Internaţional al ACCP pentru România şi preşedinta Fundaţiei organizatoare: „ACCP este o organizaţie profesională medicală multidisciplinară, profund dedicată misiunii sale de a promova prevenţia şi tratamentul bolilor toracelui prin leadership, educaţie, cercetare şi comunicare. Mai exact, fără intenţia de a fi lipsiţi de modestie, ACCP este unul dintre cele mai înalte foruri ştiinţifice în domeniu medical la nivel mondial. Recent ACCP a aniversat 75 ani de la înfiinţare şi prin viziunea sa de a reprezenta o resursă de vârf pentru îmbunătaţirea asistenţei de urgenţă şi a condiţiei cardio-pulmonare, datorită înaltului prestigiu ştiinţific internaţional pe care l-a caştigat, a motivat înscrierea în rândurile sale a numeroşi specialişti din mai toate ţările lumii, deşi are caracter naţional”.
În România există un grup numeros de membri ai ACCP, medici care au aderat la principiile umanitare ale acestei societăţi, profesând în specialităţi precum: pneumologie, cardiologie, anestezie-reanimare, chirurgie toraco-pulmonară și cardiovasculară, terapie intensivă, asistenţă de urgenţă, medicină de familie, pneumologie pediatrică, somnologie, kinetoterapie, inclusiv nurse cu pregătire similară, kinetoterapeuţi, psihologi.
Evenimentul ştiinţific se va desfăşura în multiple forme: cursuri, workshop-uri, şedinţe plenare, sesiune de postere, videoconferinţe, etc., inclusiv program de socializare, fiind estimată participarea a aproximativ 150 persoane. Potrivit prof. univ. Dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România: “Actualităţi privind Reabilitarea Pulmonară şi Ventilaţia mecanică la domiciliu” se doreşte a fi mai mult decât o întâlnire cu prestanţă ştiinţifică deosebită, conferită atât de prezenţa unor nume marcante ale pneumologiei internaţionale şi naţionale, cât şi de diseminarea noutăţilor ştiinţifice şi tehnice în domeniu. Mai mult chiar, această manifestare dovedeşte interesul pentru pacient dincolo de patul de spital, acea urmărire a cazului şi monitorizare a calităţii vieţii care plasează pacientul în centrul atenţiei. Alături de oferirea celor mai noi achiziţii ştiinţifice menite să îmbunătăţească atât cantitatea, cât şi calitatea vieţii, această abordare centrată pe pacient este esenţială pentru un management de succes al bolii cronice”.
De asemenea, prof. univ. Dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie consideră că „Organizarea acestei Întâlniri Educaţionale, a treia acţiune a ACCP în România, este pentru noi o ocazie unică de a demonstra că acest tip de întâlnire este cea mai bună modalitate de a promova noutăţile din diferitele zone ale pneumologiei moderne. Titlul acestei manifestări comune educaţionale “Actualităţi privind Reabilitarea pulmonară şi Ventilaţia mecanică la domiciliu” încearcă să acopere aspecte care privesc noile modalităţi de asistenţă în spital şi acasă a pacienţilor cu afecţiuni respiratorii şi asigură în acelaşi timp racordarea la cercetarea şi progresul medical internaţional în domeniul reabilitării pulmonare, domeniu desemnat ca fiind “medicina a treia” . De ce a treia ? Se ştie actualmente că nu se poate concepe un tratament modern şi standardizat al maladiilor cronice care înafară de prevenţie (momentul prim) şi tratamentul cauzal convenţional (momentul secund), să nu fie completat de o intervenţie de reabilitare (momentul al treilea)”.
Pe agenda programului manifestării figurează şi o expoziţie de postere cu noutăţi în domeniu, prospecte şi documentaţie. Organizatorii nu au omis însă să le ofere invitaţilor străini şi momente de încântare spirituală, dat fiind că evenimentul se desfăşoară în capitala culturii române. Astfel că participanţii vor avea ocazia de a vizita celebrele murale ale pictorului Sabin Bălaşa din Sala Paşilor Pierduţi şi Aula Magna a Universităţii „Al. I. Cuza”, dar şi colecţia de carte veche a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” din Iaşi.
Ioana GAVRILĂ
When writing your custom article, always incorporate the audience on your
You need to have the ability to attend a
The lessons will affordable-papers.net provide pupils with enough information to help them understand how to correctly utilize the material they will be given.
search engine and type in your preferred resource and the needed information that you demand.
writing process, and they will respond.