Home » Editorial, O Naţiune Civică, Politică internă » Apel

Apel

Mişcarea pentru o Naţiune Civică

www.mnc.org.ro

office@mnc.org.ro

 

 

APEL

 

 

 

Anul 2012 a debutat în România cu ample proteste împotriva clasei politice şi cu speranţa că societatea civilă din ţara noastră ar putea reveni ca o alternativă în construcţia şi elaborarea de politici publice şi de supraveghere activă a vieţii democratice.

Această speranţă reapare după ce în decursul ultimilor ani societatea civilă ca şi o parte din presă au trecut printr-un amplu proces de politizare, părând pendinte fie de putere fie de opoziţie. În plus, multe organizaţii ale societăţii civile se află în concurenţă unele cu altele pentru resurse financiare şi status.

De aceea Mişcarea pentru o Naţiune Civică lansează apelul pentru crearea unui Parlament Civic, care se doreşte a fi un spaţiu de dezbatere a propunerilor societăţii civile, a protestatarilor din Piaţa Universităţii şi din alte oraşe ale ţării, să coordoneze şi să propună un document unic clasei politice – un Program civic.

Societatea civilă este formată din multe grupuri cu interese şi orientări diferite, dar nu opuse. Nici unul dintre aceste grupuri nu are monopolul adevărului şi al soluţiilor corecte. Din programele care s-au aglutinat până acum există multe puncte de vedere comune precum şi multe diferenţe.    Toate acestea ar trebui corelate şi adoptate într-un material supus atenţiei societăţii şi apoi partidelor politice. Societatea civilă ar trebui să arate în primul rând ea civilitate şi deschidere spre dialog.

 

Deschidererea acestui Parlament se va face la data pe care o vom stabili de comun acord cu participanţii.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm în vederea unei bune cooperări.

 

Coordonator de proiect

Andrei Ţăranu si Virginia Mircea

© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress