Home » Tehnologie » HTC Diamond vs. iPhone

HTC Diamond vs. iPhone

iPhone 3G a fost lansat şi în România pe 22 august şi au fost înregistrate 6000 de precomenzi, iar 100 de telefoane au fost cumpărate la momentul lansării în Bucureşti, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Orange România. În aceeaşi zi, Vodafone Romania punea la dispoziţia clienţilor săi o ofertă unică ce include noul model HTC Touch Diamond la preţuri speciale şi pachete integrate de servicii.

Vodafone, primul

“Lansat în premieră pe piaţa românească, exclu­siv în portofoliul Voda­fo­ne, HTC Touch Diamond este, în acest mo­ment, produsul-vedetă din porto­foliul nostru. Noul model se află în topul preferinţelor clienţilor nostri care îşi doresc un telefon sofisticat şi atrăgător, finisaje de calitate, dar şi performanţe deosebite. Cu noua ofertă specială, dorim să facem acest produs accesibil unui număr cât mai mare de utilizatori, care vor avea astfel posibili­tatea să achiziţioneze un telefon mobil de top, la cele mai bune preţuri de pe piaţă”, a spus Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer, Consumer Busi­ness Unit, Vodafone Romania.
HTC Touch Diamond este disponibil utilizatorilor la preţuri între 0 şi 249 euro, cu noile pachete care includ servicii de voce, date, SMS si MMS, în toate magazinele Vodafone România şi în cele peste 900 de magazine ale partenerilor săi. Clienţii Vodafone Romania au la dispoziţie 4 pachete speciale, concepute pentru a acoperi cele mai diverse nevoi de comunicaţii:
Vodafone Multiplu 50, la tariful de 11,5 euro/lună, include 50 de minute pentru apeluri către orice reţea naţională, fixă sau mobilă, 100 MB trafic de date şi telefonul HTC Touch Diamond, la preţul de 249 euro, pentru abonamentele încheiate pe 2 ani;
Vodafone Multiplu 100, la tariful de 20 euro/lună, include 100 de minute pentru apeluri către orice retea naţională, fixă sau mobilă, 200 MB trafic de date, 50 de SMS-uri şi 20 de MMS-uri în reţea şi telefonul HTC Touch Diamond, la preţul de 189 euro, pentru abonamentele încheiate pe 2 ani;
Vodafone Multiplu 200, de 34 euro/lună, include 200 de minute pentru apeluri naţionale, trafic de date de 500 MB lunar, 100 de SMS-uri şi 20 de MMS-uri în reţea şi posibilitatea de a achiziţiona telefonul HTC Touch Diamond la preţul de 99 euro, cu abonament pe 2 ani;
Vodafone Multiplu 400, la tariful de 56 euro/lună. Acest pachet include 400 de minute pentru apeluri naţionale, 500 MB trafic de date, 200 de SMS-uri şi 20 de MMS-uri, lunar, în reţeaua Vodafone, şi telefonul HTC Touch Diamond gratuit, cu abonament pe 2 ani.
Pentru clienţii de business, HTC Touch Diamond încorporează funcţii de top care oferă o experienţă superioară pentru accesul la Internet. Cu sistem de operare Windows Mobile 6.1 Professional, HTC Touch Diamond este compatibil cu soluţiile de push e-mail, ceea ce îl recomandă utilizatorilor care au nevoie de acces instant la e-mail. Oferta pentru clienţii de business include o opţiune cu trafic de date nelimitat pentru utilizatorii cu nevoi extinse de comunicaţii.
HTC Touch Diamond oferă atât funcţii variate, cât şi simplitate în utilizare. Cu HTC Touch Diamond, utilizatorii se pot bucura de cea mai bună experienţă de conectare la Internet, la cele mai mari viteze disponibile în România, de până la 7,2 Mbps, în reţeaua Vodafone. În plus, cu HTC Touch Diamond clienţii Vodafone Romania au acces direct la Messenger şi YouTube.
Telefonul vine la pachet cu interfaţa TouchFLO™ 3D, senzitivă la atingere, care permite mărirea obiectivului, vederea panoramică şi selectarea opţiunilor. Accelerometrul face posibil controlul orientării ecranului, atât pentru galeriile de imagini, cât şi pentru browser. HTC Touch Diamond se adresează atât consumatorilor, cât şi utilizatorilor din segmentul de business.
Modelul HTC Touch Diamond oferă performanţe multimedia deosebite, care includ accesul la servicii de muzică, video, precum şi fotografii cu ajutorul camerei de 3,2 MP cu autofocus. Datorită memoriei interne de 4 GB, utilizatorii pot stoca o cantitate impresionantă de fotografii, muzică şi filme.
HTC Touch Diamond a primit recent distincţia “European Smart Phone 2008-2009” acordată de European Imaging and Sound Association, pentru integrarea funcţiilor avansate şi a designului spectaculos.

iPhone 3G by Orange

iPhone 3G a fost lansat şi în România şi au fost înregistrate 6000 de precomenzi, iar 100 de telefoane au fost cumpărate la momentul lansării în Bucureşti, potrivit infor­ma­ţiilor oferite de reprezentanţii Orange România.
Directorul executiv al Orange România, Richard Moat, a declarat că este foarte mulţumit de felul cum au decurs lucrurile în România în privinţa lansării iPhone şi că ar vrea să vândă zeci de mii de terminale până la sfârşitul anului. Moat a mai adăugat că preţul terminalului a fost determinat de venitul mediu al utilizatorului de telefonie mobilă din România, relativ scăzut faţă de celelalte ţări europene, şi că nu s-a putut micşora mai mult.
iPone 3G costă între 179 euro şi 489 euro în oferta Orange România, în funcţie de modelul ales, de tipul de abonament utilizat şi de perioada contractuală a abonamentului, potrivit informaţiilor oferite de compania de telefonie mobilă.
Clienţii noi care doresc să cumpere un iPhone la un tarif avantajos pot alege între cele două abonamente dedicate în valoare de 39 euro, respectiv 59 euro pe lună, care includ minute naţionale, mesaje scrise, pachete cu trafic de date şi tarife speciale pentru apelurile interna­ţio­nale.
Potrivit Orange România, clienţii existenţi au tarife reduse la achizi­ţionarea telefonului prin programul de fidelizare “Orange Thank You”. Astfel, dacă îşi activează o opţiune în valoare de 12 euro pe lună, care oferă minute şi trafic de date incluse, pot cumpăra un iPhone la tarife reduse până la 289 euro. Pentru clienţi Orange cu abonamente lunare în valoare de peste 32 euro, preţul telefonului ajunge la 209 euro.
Fanii telefonului vor avea posibilitatea să achiziţioneze accesoriile standard din pachetul iPhone 3G, dar şi o gamă extinsă de accesorii dedicate: docking station, echipament Bluetooth, cablu TV out, huse clasice de piele şi huse semnate de designeri, şi în curând folii protectoare pentru ecran, încărcător pentru maşină, carcasă de silicon şi multe altele.
iPhone 3G ajunge în România în toate variantele de culoare şi capacitate a memoriei integrate: negru pentru modele cu memorie de 8 GB şi 16 GB şi alb pentru modelul cu memorie de 16 GB.
Clienţii vor putea cumpăra iPhone 3G atât din Orange shop-urile din toată ţara, cât şi pe internet din Orange Web Shop. De asemenea, telefonul poate fi găsit şi în 25 de magazine selectate ale partenerilor Euro GSM, Fonomat, Say şi din reţeaua magazinelor Apple Premium Reseller din România.
Orange este singurul operator care aduce oficial pe piaţa românească versiunea 3G a terminalului iPhone.
“Acum, 3G-ul e înţeles în cea mai mare parte drept videotelefonie. Nu că nu ar fi aşa, dar departe gândul de dezvoltare a 3G pentru aşa ceva. Această idee predomină în rândul consumatorilor obişnuiţi. Nu se aplică însă şi oamenilor de afaceri. Cred însă că iPhone se va vinde în principal către consumatorul de rând, indiferent de preţul la care va sosi pe piaţă”, a declarat pentru NewsIn redactorul-şef adjunct şi directorul laboratorului de test PC Magazine România, Cristian Lăcraru.
În data de 22 august, la ora 00:00, Orange a dechis simultan porţile a şase magazine Orange din ţară, unde clienţii Orange au fost aşteptaţi să ia parte la lansarea oficială a iPhone: Orange concept store din Bucureşti şi magazinele Orange din Iaşi (Bd. Anastasie Panu), Cluj (Bd. 21 Decembrie), Braşov (St. Mureşenilor), Timişoara (Bd. Republicii) şi Constanţa (Şos. Ştefan cel Mare).
Începând din 7 august, clienţii au putut înregistra online precomanda la adresa de web a Orange Romania.
Noul model iPhone compatibil 3G a fost lansat în Austria, Portugalia şi Elveţia începând cu 11 iulie, în Franţa din 17 iulie, iar pe celelalte pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa va fi lansat în cursul acestui an, potrivit reprezentanţilor Orange şi Apple.

Publicat în : Tehnologie  de la numărul 59
© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress