Home » Idei contemporane » Lumea văzută altfel: Codul lui Nostradamus: Al treilea război mondial, 2007-2012

Lumea văzută altfel: Codul lui Nostradamus: Al treilea război mondial, 2007-2012

Atunci când sunt descifrate profeţiile în profeţii, se dezvăluie cronologia ascunsă a celui de-al treilea război mondial

În mai 2005, membrii Bibliotecii Naţionale Italiene din Roma au făcut o descoperire uluitoare. În arhivele lor era îngropat un manuscris necunoscut al faimosului profet Michel de Nostradame sau Nostradamus (1503-1566). Manuscrisul a fost înmânat fiului său şi ulterior donat Papei Urban al VIII-lea. Nu a ieşit la lumină până acum, aproape patru sute de ani mai târziu.
Folosind tehnici revoluţionare de extragere a datelor, dr. Rathford a cernut acest complex puzzle în căutarea unor tipare şi relaţii semnificative. Aproape imediat a descoperit un model predictiv cunoscut sub numele de Codul lui Nostradamus.
Atunci când sunt descifrate profeţiile în profeţii, se dezvăluie cronologia ascunsă a celui de-al treilea război mondial. Între noile dezvăluiri se numără: un conflict între SUA şi Iran; următoarele atentate teroriste majore asupra SUA; Osama Bin Laden; distrugerea nucleară a Romei.

Lider înnebunit aruncă bombe nucleare peste Mediterana şi Europa
(Secolul II, Catrenele 3 şi 4)
Într-o perioadă de agitaţie prelungită, conducătorul unei ţări din Orientul Mijlociu va reuşi să obţină o armă nucleară. Va face eforturi uriaşe pentru fiecare părticică a acesteia şi nu va ezita să o utilizeze, din cauza obsesiei pentru armamentul mortal. Poporul împotriva căruia luptă va replica folosind o armă nucleară. Ţara are deschidere la Marea Mediterană.
Una dintre bombe va cădea în Mediterana, în loc de uscat, şi va otrăvi toţi peştii. Canalele comerciale din regiune vor fi distruse, astfel încât locuitorii de pe coastă vor căuta disperaţi mâncare şi vor mânca chiar peştele otrăvit. Se va întâmpla lângă coasta estică a Mediteranei, într-o regiune cu roci închise la culoare.

(Secolul III, Catrenul 83)
Arma nucleară aruncată de una din ţările din Orientul Mijlociu va da naştere încă unui război, pe lângă acesta. Popoarele din Europa vor încerca să intervină pentru a reduce ameninţarea asupra resurselor de petrol. Atunci când vor încerca să intervină statele europene, liderul înnebunit va folosi restul arsenalului asupra Europei, lovind în special Peninsula Italia.
Coasta mediteraneană europeană, mai ales cea a Italiei şi a Franţei, va deveni aproape de nelocuit, iar Italia va fi cea mai afectată. Acest lider nu este Antihristul, dar pregăteşte terenul pentru ascensiunea acestuia aproape fără nici o opoziţie.

Vulcani, cutremure,  inundaţii, secetă
(Secolul IV, Catrenul 67)
Va apărea o cometă foarte strălucitoare, necunoscută anterior, şi aceasta va coincide cu o epocă a marilor dezastre geologice, cu erupţii vulcanice şi cutremure care vor modifica sistemele meteorologice. Aceasta va conduce la foamete, secetă pe zone întinse şi mişcări sociale în locuri neaşteptate. Naţiuni considerate prospere şi puternice, mai ales cele occidentale, vor fi slăbite. Ele vor fi sfâşiate de mişcări civile şi revolte de masă, oamenii migrând către zone care dispun de apă şi pot susţine culturi agricole. Mişcările sociale şi slăbirea structurilor politice vor contribui la ascensiunea la putere a Antihristului.
Statele Unite, în mod deosebit, vor fi lovite de dezastre naturale majore, mai ales cutremure şi inundaţii, care vor afecta naţiunea de la un capăt la celălalt, provocând conflicte uriaşe, disperare şi sărăcie. SUA vor falimenta în încercarea de a face faţă acestor catastrofe. Alte trei state puternice vor trimite ajutoare pentru ca cetăţenii să poată supravieţui.

(Secolul VIII, Catrenul 29)
Vor avea loc schimbări care vor facilita încercarea Antihristului de a cuceri lumea. În Europa centrală şi de sud şi în Orientul Mijlociu, în jurul părţii estice a Mediteranei, vor avea loc inundaţii serioase. Autorităţile locale fiind depăşite de aceste catastrofe naturale, Antihristul îşi va aduce trupele aici, sub pretextul că doreşte să ajute ţara să reinstaureze ordinea în societate, dar în realitate ca mijloc de cucerire a ţărilor şi de folosire a locuitorilor ca sclavi.
Probleme economice grave vor persista, împreună cu marile frământări sociale, contribuind la uşurinţa cu care puterea va fi preluată de Antihrist. Populaţia speriată şi credulă va fi vulnerabilă la retorica sa. Antihristul va folosi dezastrele ca ocazii pentru a răsturna guverne şi de a strecura spioni în diverse ţări. În multe regiuni se va institui legea marţială, pentru a pune capăt răscoalelor şi jafurilor. Orientul Mijlociu, sursa puterii lui, nu va fi la fel de devastat ca restul lumii. El va oferi asistenţă altor ţări care încearcă să se repună pe picioare, dar în cele din urmă le va înjunghia pe la spate.

Ascensiunea la putere a Antihristului în Orientul Mijlociu
(Secolul II, Catrenele 23 şi 81)
Antihristul va prelua puterea în Iran, prin intermediul unei stratageme care îl va păcăli pe ayatollahul aflat la putere. Vor fi implicaţi linguşitorii şi oamenii de paie de la curtea ayatollahului. Antihristul îi va alunga întâi pe susţinătorii din interior ai ayatollahului, pornind un război civil. Apoi va pune la conducere un om, asupra căruia să se concentreze ura iranienilor rămaşi loiali ayatollahului. Omul va fi asasinat în timp ce puterea în Iran va fi preluată, iar oponenţii săi vor crede că au dejucat planurile de răsturnare a regimului prin acest asasinat. Dar vor descoperi mai târziu că omul a fost doar o capcană şi că au făcut jocurile Antihristului. Într-o primă fază, Antihristul va acapara puterea în propria regiune, Asia, şi în Orientul Mijlociu. Pe măsură ce se extinde în afara acestei zone, spre Europa, următorul pas va fi bazinul Mediteranei, zona sa de forţă. Datorită originii sale legate de Orientul Mijlociu, îi va uni pe locuitorii din nordul Africii, care privesc cu simpatie acest background cultural, cu imperiul său din Asia şi Orientul Mijlociu.

Eşec generat de o problemă de comunicare între două superputeri
(Secolul II, Catrenele 35 şi 48)
Printr-o eroare, se va produce o întrerupere a comunicării între două state puternice. Situaţia este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Liderul implicat va fi cuprins de regrete în această privinţă şi va dori să-şi continue cariera pentru a contribui la remedierea situaţiei şi la înlăturarea efectelor nedorite.
Dar el va fi spânzurat, metaforic, de cei care doresc să-i ocupe locul în organizaţie. Cariera sa profesională şi politică va fi distrusă. Va fi aproape o sinucidere, pentru că în cele din urmă va fi un om sfârşit. Întregul eveniment va fi privit ca un eşec de ambele părţi şi va avea consecinţe foarte dăunătoare, chiar catastrofice.

Liderul unei ţări din Lumea a Treia provoacă discordie
(Secolul III, Catrenul 60)
Un “tânăr întunecat” se va ridica la putere într-o ţară din Lumea a Treia; principalul său scop este de a uni celelalte ţări din Lumea a Treia pentru a se împotrivi superputerilor. Zona de conflict va fi estul Europei şi Orientul Mijlociu, mai ales în jurul Adriaticii şi a Mării Caspice, şi Israelul. Nu va exista un învingător clar, dar disputa va pregăti terenul pentru Antihrist. Numeroase profeţii din Biblie se referă la evenimente din această regiune.

Antihristul profită de cercetările europene în domeniul radarelor
(Secolul I, Catrenul 6)
Cercetările privind un tip mai sofisticat de radar şi dispozitivele de detectare vor oferi mai multe informaţii operatorului, adică pilotului de avion. Dar primele teste ale acestei tehnologii vor sfârşi într-un accident catastrofal, în care vibraţiile emise chiar de dispozitiv vor slăbi şasiul avionului, sporind pericolul. Oamenii de ştiinţă implicaţi în cercetare vor fi nevoiţi să abandoneze o perioadă studiile, din cauza problemelor diplomatice, a ameninţării războiului etc.
Aceasta se va întâmpla înainte ca Antihristul să deţină puterea deplină. Se va întâmpla în Europa, într-un moment în care Antihristul îşi întăreşte bazele puterii în Orientul Mijlociu. Dispozitivele sunt în prezent în faza de dezvoltare, dar încă nu au fost testate. Este însă un alt eveniment istoric care va permite Antihristului să cucerească Europa.

O simulare de război a Angliei în Europa conduce la dezastru
(Secolul II, Catrenul 2)
Într-o manevră în cadrul unui exerciţiu militar în care sunt implicate Marea Britanie şi trupe europene, un computer defect va conduce la organizarea unei operaţiuni reale, şi nu simulate. Din cauza acestei erori, apărările reale vor fi activate şi bombe reale vor fi aruncate în zonele dedicate exerciţiului, provocând o tragedie internaţională.

Biroul Electoral American votează amânarea
(Secolul VII, Catrenul 41)
Preşedinţii Statelor Unite, o ţară presupusă a fi liberă, abuzează tot mai mult de puterea care le este conferită. Într-un moment de frământări sociale mai mari decât în epoca Vietnam şi Watergate, voturile în Biroul Electoral vor fi împărţite în mod egal la alegerea noului preşedinte. Procesul se va bloca, numeroşi oameni protestând în favoarea candidatului preferat, ceea ce va aduce ţara sub o presiune enormă. La nivel internaţional, situaţia va fi delicată.
Din cauza egalităţii de voturi şi a problemelor sociale extrem de volatile şi explozive, numirea oricăruia dintre candidaţi ameninţă să ducă la război civil sau revoluţie. După o lungă perioadă de dezbateri pasionale, invocând patriotismul şi pe părinţii fondatori ai Americii, se va adopta o soluţie de compromis, aceea a organizării de noi alegeri, şi va fi numit un candidat fără a se ajunge la o catastrofă.

Publicat în : Idei contemporane  de la numărul 46
© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress