Home » Tehnologie » Luna martie, bogată în WEB şi HTML 5

Luna martie, bogată în WEB şi HTML 5

Luna martie a fost foarte încărcată în lumea internetului aducându-ne lansările celor mai performante browsere oferite de giganţii din industrie: Microsoft, Google şi Mozilla.

Google Chrome

Şirul lansărilor a fost deschis de Google pe 8 martie sub sloganul „Speedier, simpler and                 safer: Chrome’s basics get even better” indicându-ne faptul că noua versiune de browser şi-a îmbunătăţit considerabil calităţile care l-au consacrat, fiind mai rapid, mai simplu şi cu o securitate sporită în na­vigare.

„În versiunea curentă, chiar şi cele mai complexe aplicaţii web vor rula mult mai rapid şi mai sigur. (Acest impuls corespunde cu o îmbunătăţire de 66% la performanţă JavaScript pe suita de benchmark V8.)”, au anunţat membrii echipei Goo­gle Chrome pe  blogul oficial al browserului.

Noua interfaţă de setări a brow­se­rului vă ajută să ajungeţi la setările potrivite repede, astfel încât să nu fie nevoie să căutaţi la nesfârşit pentru a găsi o modalitate de a importa paginile dumneavoastră favorite sau pentru a schimba pagina de pornire a brow­serului. Această  versiune dispune de o casetă de căutare care vă arată setările pe care le căutaţi, pe măsură ce tastaţi.

Cei care doresc să-şi salveze parolele în browser beneficiază de o flexibilitate sporită putându-se auten­tifica rapid pe web-site-urile frecven­ta­te de obicei chiar şi atunci când  lucrează pe calculatoare diferite, prin simpla sincronizare a acestor parole între calculatoarele folosite. Puteţi, de asemenea, cripta acele parole cu o frază de autentificare secretă stabilită de dumneavoastră pentru o securitate suplimentară.

 

Internet Explorer 9

La numai 6 zile de lansarea Google Chrome pe data de 14 martie Micro­soft Corp. a anunţat lansarea celei mai recente versiuni a celui mai folosit browser din lume, Internet Explorer 9, disponibil în 39 de limbi, în cadrul conferinţei SXSW Interactiv.

Internet Explorer 9 este cel mai  descărcat browser beta din toate timpurile, cu peste 40 de milioane de download-uri.

Peste 250  site-uri de top din toată lumea profită deja de  noile funcţio­na­lităţi disponibile în Internet Explorer 9 pentru a oferi o experienţă de navigare îmbunătăţită clienţilor lor.

„Cea mai bună experienţă de navigare pe Web este pe Windows 7 cu Internet Explorer 9. Astăzi, web-ul poate debloca puterea şi perfor­man­ţele hardware-ului prin intermediul Windows 7 şi Internet Explorer 9. În mai puţin de un an, Internet Explorer 9  a trecut de la versiunea preview la varianta finală cu ajutorul partenerilor de hardware şi a comunităţii web Microsoft“, a declarat Dean Hacha­movitch, vicepreşedinte Windows Internet Explorer  Microsoft.

Noua versiune de Internet Explorer profită de puterea hardware a PC-urilor Windows pentru a îmbunătăţi per ansamblu performanţa de navigare pe web. Este singurul browser cu HTML5 accelerat-hardware care acoperă toate elementele grafice, text, audio şi video. Internet Explorer 9 beneficiază de puterea de procesare grafică (GPU), deblocând 90 la sută din puterea PC-ului ce în trecut  rămânea neexploatată de celelalte versiuni de browsere.

Mozilla Firefox

Seria lansărilor a fost încheiată pe data de 22 martie când organizaţia globală non-profit dedicată îmbu­nă­tăţirii web-ului, Mozilla, a anunţat cea mai nouă versiune a browser-ului open-source Mozilla Firefox 4. Firefox oferă o interfaţă de utilizator simplificată, funcţii distractive noi, un impuls în viteză şi suport pentru tehnologiile moderne.

Firefox 4 este disponibil pentru download pe sistemele de operare Windows, Mac OS X şi Linux în mai mult de 80 de limbi şi va fi, de asemenea, disponibil pe Android şi dispozitive Maemo curând.

Firefox 4 este cel mai rapid browser dezvoltat de Mozilla de până acum având o viteză mult îmbunătăţită şi progrese majore de performanţă, fiind de la două până la şase ori mai rapid decât versiunile precedente.  În versiunea curentă s-au făcut îmbunătăţiri majore la motorul de JavaScript, la timpul de pornire şi la viteza de încărcare a paginilor şi a graficii.

Firefox suportă tehnologiile moderne Web, inclusiv HTML5. Aceste tehnologii sunt fundamentul pentru construirea de site-uri uimitoare şi aplicaţii web performante.

© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress