Home » Politică externă » Orientul Mijlociu în profeţiile biblice

Orientul Mijlociu în profeţiile biblice

De ce ţine atât de des Orientul Mijlociu prima pagină a ziarelor?

Un motiv evident este petrolul, sângele economiilor moderne. Fără pentrol care să facă să funcţioneze fabricile, să încălzească casele, să alimenteze transporturile şi să furnizeze energie şi materie primă pentru sute de domenii, economiile multor state s-ar bloca. Chiar şi numai datorită importanţei cruciale a petrolului Orientul Mijlociu va rămâne pe prima pagină ani întregi.
Dar mai sunt şi alte lucruri care ţin Orientul Mijlociu în centrul atenţiei. Este leagănul celor trei mari religii monoteiste ale lumii: iudaismul, creştinismul şi islamul. Foarte adesea a fost nu doar leagănul acestora, ci şi terenul lor de luptă, susţinătorii lor ducând războaie încrâncenate pentru control asupra teritoriului pe care îl consideră sfânt.
Aceste conflicte sunt cel mai evidente în Israel, şi anume în Ierusalim. Este greu de imaginat câtă istorie, religie şi cultură se pot aduna aici într-un singur loc. Nicăieri nu este acest lucru mai evident decât la Temple Mount, Muntele Templului, centrul a numeroase conflicte de-a lungul secolelor.
Astăzi se pot vedea musulmani rugându-se la Domul Stâncii din vârful Muntelui, evrei rugându-se la Zidul Plângerii, la doar o aruncătură de băţ mai jos, şi creştini rugându-se de-a lungul Drumului Golgotei şi La Biserica Sfântului Mormânt, la câteva sute de metri la nord sau la vest. Peste tot în jur se văd vestigii ale secolelor de conflicte din jurul acestui loc sfânt.
Cine va scrie următorul capitol al istoriei acestui tulburat oraş? Poate părea incredibil, dar capitolele finale sunt deja scrise – în profeţii vechi de secole în paginile Bibliei. Şi ele rimează înspăimântător de bine cu titlurile din presa de azi.
Editorii The Good News au lansat o carte fascinantă şi plină de revelaţii, The Middle East in Bible Prophecy (Orientul Mijlociu în profeţiile biblice) care vă va ajuta să înţelegeţi mai bine istoria Orientului Mijlociu şi viitorul său tumultuous.

Publicat în : Politica externa  de la numărul 50
© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress