Home » Sănătate » Rugăciunile chiar vindecă bolile, spun cercetătorii ruşi

Rugăciunile chiar vindecă bolile, spun cercetătorii ruşi

Oamenii chiar se însănătoşesc în templele în care ating relicve sfinte sau în sanctuare. Oamenii de ştiinţă din St. Petersburg au dovedit-o, şi au descoperit mecanismul „material” al fenomenului divin.

„Rugăciunea este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful laboratorului de neuropsihofiziologie de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică n.a. Bekhterev din St Petersburg. „Nu doar reglează toate procesele din organismul uman, ci reface structura conştientului.”

Profesorul Slezin a făcut ceva incredibil – a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele călugărilor care se rugau şi a identificat un fenomen neobişnuit: „deconectarea” completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată doar la copiii de trei luni, atunci când sunt alături de mame, în perfectă siguranţă. Crescând, sentimentul de siguranţă dispare, activitatea creierului se intensifică şi ritmul biocurenţilor cerebrali devine mai slab doar în timpul somnului şi al rugăciunii, a dovedit cercetătorul. Valeri Slezin a numit această stare necunoscută „stare de veghe lentă” sau „veghe în rugăciune” şi a demonstrat că este vitală pentru orice om.

Este ştiut că bolile sunt provocate în majoritatea cazurilor de situaţii negative şi neplăceri care ne rămân în minte. Însă în timpul rugăciunii grijile trec pe plan secund sau chiar dispar complet. Astfel este posibilă atât vindecarea morală, cât şi cea fizică.

Chiar şi slujbele bisericeşti ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate. Inginerul şi electrofizicianul Angelina Malahovskaia de la laboratorul de tehnologii medicale şi biologice a făcut peste o mie de teste pentru a identifica trăsăturile clinice ale preoţilor înainte şi după slujbă. S-a dovedit că slujba normalizează tensiunea şi valorile sângelui.

Rugăciunile pot chiar neutraliza radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobâl instrumentele de măsurare a radiaţiilor au înregistrat valori în afara scării cunoscute. Însă nivelul radiaţiilor era normal lângă biserica Mihail Arhistratigus, aflată la 4 km de reactoare. Cercetătorii de la St. Petersburg au confirmat prin experimente că apa sfinţită, semnul crucii şi sunetul clopotelor din biserici pot avea şi ele proprietăţi curative. Iată de ce în Rusia în timpul epidemiilor clopotele bat într-una.

Gama de ultrasunete a clopotelor ucide virusurile gripei, al icterului şi al tifosului: proteinele din virusuri se curbează şi nu mai sunt contagioase, susţine Angelina Malahovskaia. Semnul crucii este încă şi mai eficient: el ucide agenţii patogeni (colon bacillus şi stafilococcii) nu doar din apa de la robinet, ci şi pe cei din râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât dispozitivele moderne de dezinfectare bazate pe radiaţia electromagnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa de dinainte şi de după sfinţire. S-a dovedit că dacă se spune rugăciunea „Tatăl Nostru” deasupra apei şi apoi se face semnul crucii în apă, numărul de bactorii maligne este de 100 de ori mai mic. Radiaţia electromagnetică are rezultate mult mai slabe. Obiceiul ortodox de sfinţire a oricărei mâncări şi băuturi nu este doar de natură spirituală, ci are şi caracter preventiv.

Apa sfinţită nu este doar purificată: ea îşi schimbă structura, devine inofensivă şi curativă. S-a demonstrat cu dispozitive speciale.

Spectrografii afirmă că apa sfinţită are o densitate optică mai mare, ca şi când ar fi înţeles şi păstrat sensul rugăciunii. Iată motivul capacităţii sale unice de vindecare.

Singura problemă este că nu vindecă decât pe credincioşi.

„Apa recunoaşte nivelul credinţei oamenilor,” susţine Angelina Malahovskaia. „Atunci când apa este sfinţită de un preot, densitatea sa optică este de 2,5 ori mai mare, la un credincios obişnuit este doar de o dată mai mare, iar la o persoană botezată dar atee cu o cruciuliţă la gât, modificările au fost nesemnificative.”

Publicat în : Sanatate  de la numărul 56
© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress