Home » Interviu » Un Nostradamus modern: Ion Istrate

Un Nostradamus modern: Ion Istrate

Interviu cu Ion Istrate pe marginea cărţii “România în Lume şi în Timp, trecut, prezent şi viitor”, în care vorbeşte despre o serie de evenimente, unele catastrofale, care se vor desfăşura în viitor, unele, chiar, la nivel planetar.

Domnule inginer Ion Istrate, sunteţi deja recunoscut ca un vizionar, o persoană credibilă în ceea ce priveşte anticiparea unor evenimente de interes general, îndeosebi despre cutremure, dar şi cele legate de aspecte ale vieţii politice interne şi internaţionale. Aţi publicato carte -. “România în Lume şi în Timp, trecut, prezent şi viitor”, în care vorbiţi despre o serie de evenimente, unele catastrofale, care se vor desfăşura în viitor, unele, chiar, la nivel planetar. Cum realizaţi acest lucru?

Eu văd în timp, pătrund în timp, particip la evenimentele din viitor, particip efectiv sau mi se comunică ori “mi se pun pe masă documente pe care le citesc”. În afară de asta, pătrund şi în trecut, dar, în special, în viitor.

Pătrundeţi şi participaţi în timp, în trecut şi în viitor. Cum?

Efectiv. De exemplu, dacă sunt inundaţii, mă văd în mijlocul lor sau zbor peste şuvoaiele de apă. Pătrund şi în cosmos; am văzut când a căzut asteroidul pe Jupiter… Sau văd în pământ. Eu am văzut petrolul înainte de a fi descoperit în Marea Neagră.

În ce an ?

Cu mult timp înainte, nu-mi mai aduc aminte. Înainte de a începe prospecţiunile în Marea Neagră, eu am văzut petrolul, dar ce vreau să vă spun este că majoritatea mesajelor sunt pentru evenimente politice, militare majore din viitor. Eu am văzut toate evenimentele majore din toată lumea. Oamenii nu cred când se vorbeşte despre viitor decât dacă se dau câteva exemple din trecut. Toate atentatele din lume sunt publicate în cartea mea, carte care a apărut în 1999.

Aţi anticipat evenimentele din 11 septembrie 2001?

Sigur. Am data exactă trecută în carte. Le-am previzionat în 1999…

Vorbind despre viitor. Ce ne puteţi spune despre conflictele din Orientul Mijlociu? Despre Irak… Există temeri că Osama bin Laden vrea să folosească bomba atomică în SUA.

Înainte de a începe conflictul din Irak, am fost chemat la Ministerul de Interne şi am fost întrebat: “Membrii Consiliului de Securitate se ceartă între ei. Ce vedeţi dumneavoastră? Războiul începe sau nu?” Iar eu am răspuns: “Indiferent ce fac membrii Consiliului de Securitate, războiul începe. Data este 20 martie, ora 5 dimineaţa, atacă trei state vorbitoare de limbă engleză; în momentul în care pun piciorul în Irak, încep furtunile; SUA vor să termine războiul în 7 zile, dar nu este adevărat, parcurg distanţa dintre Golf şi Bagdad în 16 zile, stau lângă Bagdad, la aeroport, circa 7 zile; în momentul în care intră în Bagdad, eu văd un punct negru care se transformă într-un dreptunghi negru, ceea ce înseamnă moarte; nu-l găsesc pe Saddam, iar după aceasta, încep luptele ca în Vietnam.”

Bush a anunţat la ora 5.05, ora României, începerea războiului, pe data de 20 martie. Au trecut circa 21 de zile până au intrat în Bagdad, au fost furtuni de nisip, de gradul 3, timp de trei zile, aşa cum am spus eu, au făcut circa două săptămâni până la Bagdad şi au stat o săptămână la aeroportul care se chema la data respectvă “Saddam”. Când au intrat în Bagdad, au tras în hotelul “Palestina” – deci moarte -, iar apoi au început luptele ca în Vietnam. După aceea, am primit următorul mesaj care m-a surprins extraordinar – “Sadâr Satâr”, ulterior fiind anunţat ca este numele comandantului gherilelor; deci am primit numele celui care a comandat aceste răpiri şi execuţii.

Am mai spus şi altceva: războiul din Irak este embrionul celui de-al treilea război mondial.

Când va începe al treilea război mondial? Ce state vor participa?Care vor fi motivele? Cât va dura? Va fi un război nuclear?

După mesajele mele, războiul va începe fie la sfârşitul lui 2006, fie la începutul lui 2007, dar acestea sunt date orientative. Este descris în carte aşa cum l-am văzut eu: o alianţă islamo-rusă la care vor adera şi chinezii; în prima fază chinezii sunt de partea ruşilor, iar, după aceea, ca să nu piardă Siberia, trec de partea americanilor şi, în final, coaliţia anti-islamo-rusă va fi distrusă complet. Va fi un război nuclear. Am văzut şi locurile unde se vor da bombele atomice în România. Şi mi-am pus întrebarea “De ce?”. Locurile acestea sunt publicate şi în carte. O bombă va fi dată spre Popeşti-Leordeni, una lângă Adamclisi, una între Cernavodă şi Mihail Kogălniceanu şi una între Bârlad şi Vaslui. Predicţia am avut-o în 1999, înainte de aderarea noastră la NATO, şi mi-am pus întrebarea de ce vor fi date acolo bombele, iar acum îmi explic: pentru că acolo americanii vor avea baze militare.

Tot războiul este descris în carte. Ruşii nu vor ceda Transnistria pentru nimic în lume. Ei vor fi în stare să cedeze Basarabia şi Bucovina, dar Transnistria nu. Am spus pe timpul lui Ceauşescu, fiţi atenţi că la răsărit de Nistru este o armată uriaşă şi la răsărit de Odessa sunt ogive nucleare intercontinentale.

Ce ne puteţi spune despre conflictul israeliano-palestinian ? Va exista un stat palestinian?

Da, va apărea, indiferent dacă evreii vor sau nu vor. Dar statul Palestina va apărea cu mare greutate şi s-ar putea să fie, din nou, vărsare de sânge.

Dar să vă spun o chestiune foarte interesantă despre Basarabia, chestiune care nu s-a discutat niciodată: eu am spus că, indiferent ce va face, Moldova se uneşte cu România într-un viitor care nu este prea bine definit şi s-ar putea să fie înaintea celui de-al treilea război mondial.

Care va fi poziţia Uniunii Europene în cazul acestei uniri?

Uniunea Europeană abia aşteaptă să-şi lărgească sfera de influenţă. UE va îndemna să se facă această unire, bineînţeles, pe cale paşnică. Referitor la Chişinău, am un mesaj, din 16 ianuarie 1994, în care apare un palat în mijlocul unei grădini, împrejmuit cu zid. La poartă se află o mică clădire de control. Din palat iese cineva. Prin faţa lui trece o coloană de copii care strigă: Acest zid desparte conducerea de popor! Aici sunt două interese diferite, două lumi – una unionistă şi alta separatistă. Încerc să le vorbesc copiilor despre istoria Basarabiei, despre adevărata istorie care le-a fost ascunsă intenţionat, şi asta până când a venit Voronin. Dar mesajul din 8 martie 1994 spune ceva cu totul fantastic: “Mai trece timp până intră Lenin aici!” Încă un lucru: cum sunt examinaţi sau interogaţi elevii, dar şi un recensământ al populaţiei în care basarabenii, de la naţionalitatea de moldoveni trec la cea de români.

Am auzit, fără să am date exacte, că o treime din populaţia Basarabiei, la recensământul care a avut loc în acest an, sunt de etnie română, deci mesajul se confirmă.

Să vorbim despre alegerile din România, din toamna aceasta. Am înţeles că deja aţi anticipat anumite lucruri: “Cei care au puterea o vor pierde.” Cine va câştiga alegerile din 28 noiembrie?

E un mesaj clar. Pentru alegerile viitoare apare “Traian Băsescu care urcă a treia treaptă.”

Pentru că a fost ales de două ori şi aceasta ar fi a treia oară?

Da. Înainte de alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti, eu am fost chemat la Tele7ABC şi dl Aristide Buhoiu m-a întrebat: “Cine va ieşi primarul Capitalei?”, iar eui-am răspuns: “Băsescu.” Dumnealui a sărit în sus şi a spus: “Nu se poate!” iar eu zic: “De ce nu se poate?” “Pentru că Sorin Oprescu are 42% şi Băsescu are 18%.” Atunci eu i-am zis: “Domnule Buhoiu, eu nu transmit sondaje, eu transmit mesaje.”

Aveţi vreun procent pentru 28 noiembrie?

Să citim aici (n.r. – în carte). Mesajul din 3.01.2001 pentru alegerile parlamentare anunţă: “Se unesc, să iasă cu greu PNL-ul.” PSD-ul va căuta pe toate căile să nu piardă, iar eu am spus într-o emisiune o chestiune cumplită: că fură.

Dar eu nu pot spune aşa ceva… Am primit ameninţări că vin şi-mi dărâmă casa, după emisiune… Mi-au spus: “N-ai bani de medicamente şi te ţii de mesaje.” Ăla care m-a ameninţat nu ştie că eu sunt specialist în medicamente. Mi-e frică că vin şi-mi dau în cap…

Deci chiar dacă PSD fură, tot nu va guverna.

Iese cu greu PNL-ul, asta spune mesajul.

Procentul care-i va diferenţia va fi foarte mic?

3-4%, iar pentru asta s-ar putea să fie şi contestaţii, să se ia şi la bătaie…

Alianţa D.A. câştigă, dar PSD e posibil să nu dea puterea din mână.

Vom avea un tur doi la preşedinţie?

În mod sigur. Iar în turul doi va ieşi Băsescu. Dar să citim ce scrie în carte: în ceea ce priveşte unificarea liberală, în prezent este aproape gata. La fel Alianţa PNL-PD.

A mai rămas PUR pentru care primesc un mesaj privind activitatea sa politică, asta însemnând că PUR umblă în două direcţii, după putere. Deci dacă iese D.A. la putere, se va rupe de PSD şi va trece de partea Alianţei.

Să vorbim, dacă sunteţi de acord, despre cutremurul pe care l-aţi previzionat pentru 25 octombrie, care s-a întâmplat şi care nu a avut replică.

Am spus-o pe post, direct şi telefonic, fiind contactat de dl Mărmureanu şi, în plus, am publicat faptul că va fi un cutremur pe 25 octombrie care va deschide porţile marelui cutremur. Eu am vibraţii pentru data de 16, 17, 18 noiembrie, pentru un cutremur. (n.r. – într-adevăr, a doua zi – 17 noiembrie – la orele prânzului a avut loc un cutremur de aproximativ 4 grade pa scara Richter)

Când va avea loc marele cutremur?

Între orele 2:30-6:00 dimineaţa, după data de 23 decembrie.

Am mai spus ceva pe post: eu nu mă iau după ce spun specialiştii. Eu am un mesaj clar: “futurologie greşită”. Eu am lucrat în cercetare, folosind foarte multe date statistice. Aceste date statistice sunt valabile pentru societatea umană şi nu pentru fenomene naturale.

Revenind la aspectele politice, se va face lumină în Revoluţia din ’89?

Da, se va face lumină. Atâta timp cât vor conduce cei de acum (n.r. – PSD), NU.

Va fi un proces tip “Nürenberg” al comunismului?

Va fi, dar nu ştiu dacă va avea efectele scontate. Dar va conta din punct de vedere moral.

(N.r. – S-au confirmat: Traian Băsescu preşedinte; PNL se află la guvernare. Dl Ion Istrate m-a sunat în seara zilei de 22 decembrie 2004, mi-a spus că simte vibraţii puternice, că e posibil să fie cutremur între orele 2 şi 5 dimineaţa. Într-adevăr, la orele spuse de el a avut loc un cutremur de mare magnitudine în Alaska. În s eara de dinaintea cutremurului din Asia de Sud-Est, Ion Istrate m-a sunat şi mi-a spus că simte vibraţii, că va avea loc un cutremur, între orele 2:00-5:00, în care vor fi foarte multe victime. Fapt confirmat.)

Interviu realizat de Virginia Mircea

Publicat în : Interviu  de la numărul 22
© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress