Home » Eveniment » Emisar special american vine pentru 2 zile la Bucuresti pentru a discuta despre statul de drept

Emisar special american vine pentru 2 zile la Bucuresti pentru a discuta despre statul de drept

Victoria Nuland, subsecretar de stat american, vine in perioada 10-11 ianuarie la Bucuresti unde se va intalni cu “inalti oficiali guvernamentali romani si membri ai societatii civile pentru a discuta subiecte bilaterale si regionale, inclusiv despre eforturile pentru intarirea statului de drept”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Departamentul de Stat al SUA.

Vizita emisarului american vine in contextul unui turneu european care mai include escale la Haga, Berlin, Vilnius si Paris, insa numai la Bucuresti va sta doua zile.

Aceasta vizita a emisarului american vine dupa ce Ambasada Statelor Unite din Romania si Ambasadorul American la OSCE au condamnat in termeni categorici imixiunile politicului in actul justitiei si incercarile repatate ale clasei politice din Romania de a modifica codul penal astfel incat politicienii sa fie aiba o supra-imunitate in fata legii.

Tot in acest context, pe data de 17 decembrie 2013, sute de romani-americani au sustinut printr-o scrisoare deschisa adresata Premierului Ponta pozitia Amabasadei Statelor Unite la Bucuresti si au condamnat incercarile Parlamentului de a-si crea legi preferentiale.

“Speram ca vizita emisarului american sa fie un semnat de alarma pentru intreaga clasa politica din Romania care sa inteleaga ca aceasta trebuie sa fie prima care sa dea exemplu de supunere in fata legii, nu sa-si faca legi preferentiale pentru a se eschiva de responsabilitate”, a spus Pr. Chris Terhes, Presedintele Romanian Greek-Catholic Association din Statele Unite.

Victoria Nuland, seful biroului Europa si Euroasia din Departamentul de Stat, ocupa aceeasi pozitie in Departamentul de Stat pe care avut-o Philip Gordon care a venit in 2012 in Romania cu ocazia crizei constitutionale.

© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress