Home » Interviu » Ion Istrate despre…

Ion Istrate despre…

Inginerul Ion Istrate este recunoscut ca un vizionar, o persoană credibilă în ceea ce priveşte anticiparea unor evenimente de interes general, îndeosebi despre cutremure, dar şi a celor legate de aspecte ale vieţii politice interne şi internaţionale. A publicat o carte, „România în Lume şi în Timp, trecut, prezent şi viitor”, în care vorbeşte despre o serie de evenimente, unele catastrofale, care se vor desfăşura în viitor, unele, chiar, la nivel planetar.

Experimentul de la Geneva

Văd scris pe o foaie de hârtie cu­vântul „experienţă” şi cifra „3”, înca­dra­te într-un chenar negru. Pe data de 13 octombrie 2006, apare un tunel adânc şi în tunel un cetăţean cu fata lui, îmbrăcată băieţeşte, vorbind des­pre păsări. Decodificarea poate însem­na că în urma experimentului vor rămâne doar păsările. Pe 6 februarie 2008, apar drumuri necunoscute, noroi, cetăţi şi un ţarc cu animale do­mestice şi mai mulţi tineri, iar eu le vorbesc despre razele soarelui şi fluxul de căldură de la alţi aştri. Pe 18 au­gust, apare o listă cu şapte probleme. Mă uit atent la ea şi disting la poziţia 2 o întrebare: „Ce este soarele?” şi apar nişte paturi. Aceste mesaje înseamnă că este posibil să se întâmple ceva neplăcut, legat de cifra 3, probabil că va avea loc o tragedie peste 3 ani, le­gată de rezultatele acestui experiment.
Situaţia din Georgia
16 februarie, 2008, am auzit: „Piaţa petrolului. Conductele de petrol. Reorientează armatele adverse de-o parte şi de alta pentru război.” În acest moment apar ţările din Sud-Estul Europei, din Balcani. Tot legat de Georgia, pe 25 iulie 2008, „mă aflu într-o zi cu ceaţă, dimineaţa sau seara şi am auzit: Pe data de 8 august va avea loc un eveniment nefericit, de pe urma căruia multă lume va avea de suferit”. Pe 16 martie, 2008, aud: „Are loc un eveniment politic deosebit. Multă lume, în special bărbaţi.” Pe 8 aprilie 2008, mă aflu într-un spaţiu imens, în capul unei mese. De-o parte şi de alta stau 8 demnitari. Pe o latură se află un dulap în care se află două bibliorafturi cu două solicitări. În faţa mesei, este multă lume.  Eu le spun că în cartea mea am spus că un mesaj din 28 aprilie 1977 anunţă că provincia Kosovo este transferată la Albania. În acest moment, o femeie intră într-o cameră special amenajată ca să pună la punct pe cineva. Acum aud o voce care vorbeşte despre Voievodina. Pe data de 12 aprilie 2008, văd două hârtii format A4, cu două probleme deosebite.

Alegerile viitoare

Imediat după alegeri, pe 23 decembrie 2004, vot nou repetat. Apar în acelaşi timp Adrian Năstase, Cor­neliu Vadim Tudor şi Dan Voiculescu. Iar pe C.V. Tudor îl văd roşu la faţă, supărat. Aud „răsturnări de situaţie”. Partidele din Parlament se stratifică pe podium şi sub podium. Pe unii îi văd pe jos. Pe 24.05.2007 alegerile parla­men­tare – partidele se stratifică şi mai tare. Un singur buletin, gol, de culoare por­tocalie şi un al buletin dreptun­ghiu­lar, cu numele lui Traian Băsescu.
Pe 28 iunie, 2008: mă aflu pe o stra­dă şi vine spre mine un grup de cetă­ţeni şi îl disting în grup pe preşe­dinte. Vine cu noul lider al PNL. Îl caut pe Călin Popescu Tăriceanu, dar nu-l văd. Mă gândesc să mă duc să-l felicit pe noul lider de partid. În dreapta mea se află o clădire de culoare închisă. Un sediu de partid?
Pe 14 septembrie 2008, mă aflu la o şedinţă la o organizaţie mai mică a unui partid. O femeie mă întreabă: cine iese la alegerile viitoare? Eu spun, PNL, apoi repede, nu, PD-L- ul.
Mă aflu pe un stadion, într-un grup mai mic. În stânga mea se află un grup de cetăţeni mult mai mare. Din grupul mare, vine la mine un cetăţean tânăr şi mă cheamă ca să le vorbesc despre alegeri. Dar un alt cetăţean, de acolo, îmi spune: „Nu veni, fiindcă acolo este Miron Mitrea şi vrea să te compromită la o emisiune de televiziune”.
Mă aflu în interiorul unei clădiri cu coloane, sub formă de L. În acest mo­ment aud că se dau nişte bani. Eu mă întorc din drum, stau la coadă la o uşă. Când intru, caut în buzunar cartea de identitate pe baza căreia trebuie să pri­mesc bani şi în timpul acesta sunt între­bat: „Cine iese premier?” Eu spun: „Traian Băsescu”, după care mă corec­tez: „Nu este adevărat”. În sala res­pectivă este foarte multă lume. Ajung la o masă, dar cineva strigă: „În locul inginerului Costea (sau Costel) să vină inginerul Ion Istrate.” În momentul acesta se constituie un grup de oameni şi totul e coordonat de cineva care seamănă la figură cu Emil Boc.
Traducerea ar fi că în momentul de faţă, victoria nu este decisă între PNL şi PD-L.  Oricum, guvernul va fi format de cele două partide, cu un premier din partea PD-L. Călin Popescu Tăriceanu pierde poziţia. La fel ca şi Mircea Geoană, care mi-a apărut în mesaj cu şefia luată.

Cutremurul

Mai multe mesaje anunţă un cutremur foarte puternic de peste 7 grade pe scara Richter. Bucureştiul mi-a apărut înconjurat în doliu. Pe 31 iulie 2008, am văzut pe tavanul camerei harta României şi zonele cunoscute ca şesuri şi câmpii apar colorate în maro închis şi eu mă întreb de ce cartografii au schimbat relieful României.

Interviu realizat de Cristian BANU

Publicat în : Interviu  de la numărul 60
© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress