Home » Idei contemporane » Un Nostradamus Modern: Ion Istrate

Un Nostradamus Modern: Ion Istrate

Interviu cu Ion Istrate pe marginea cartii “România în Lume si în Timp, trecut, prezent si viitor”, în care vorbeste despre o serie de evenimente, unele catastrofale, care se vor desfasura în viitor.

Domnule Istrate, în 2004 am realizat cu dumneavoastră un inteviu în care aţi dat o serie de predicţii cu privire la alegeri şi mediul politic din România, toate împlinindu-se. Atunci ne-aţi vorbit despre un război între SUA, alianţa Rusia-China şi Islam, care ar începe în primăvara sau toamna anului 2006. Mai menţineţi acest lucru?

Fac o completare în legătură cu alegerile. În turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2004 am primit un telefon, la ora 10 dimineaţa, prin care am fost întrebat cine iese preşedinte. Am raspuns: Băsescu. La orele 14 am primit al doilea telefon. Dle Istrate cine iese preşedine? Băsescu. La ore 18 primesc al treilea telefon. Dle Istrate cine iese preşedinte?Băsescu. După două sau trei zile primesc un alt telefon. Persoana mă întrebă dle Istrate cine face guvernul? Răspund: Alianţa. La celălalt capăt al firului mi se răspunde: nu se poate, PUR-ul e cu noi; iar eu i-am spus că PUR-ul îi părăseşte în 7 zile şi Alianţa D.A. face guvernul. Însă, PUR-ul i-a părăsit mai repede şi s-a făcut guvernul. Şi tot în legătură cu alegerile, dar cele viitoare, care vor fi alegeri anticipate, am avut următorul mesaj: vot nou repetat. Apare în acelaşi timp, A. Năstase, C.V. Tudor şi Dan Voiculescu, toţi în ceaţă, cu figurile surprinse, iar pe C.V. Tudor l-am văzut roşu la faţă, nervos. În acel moment aud: “răsturnări de situaţii, partidele din Parlament se stratifică pe podium şi sub podium”. Pe unii îi văd pe jos, pe cei de la PUR şi pe cei de la UDMR.

Înainte de alegerile din 2004 a venit o doamnă de la PSD la mine şi m-a întrebat: Cum vedeţi relaţiile dintre Iliescu şi Năstase? Şi am răspuns: ca relaţiile dintre şoarece şi pisică. Apoi m-a întrebat: “Dl. Năstase va fi preşedintele României?”. “Nu”, i-am răspuns. “Va fi preşedintele partidului?”. “Nu”. “Dar Vanghelie va fi primarul capitalei?” “Nu”. Şi doamna m-a întrebat: “Eu ce fac acum?”. “Analizaţi şi distanţaţi-vă”, i-am răspuns.

Cu privire la partidele politice, ce ne puteţi spune?

Pentru PSD am avut un mesaj în legătură cu Mircea Geoană, în care el părăsea o sală de conferinţe. Asta înseamnă că va pleca de la conducerea partidului. Iar într-un alt mesaj apare ca lider al PSD fostul ministru de interne. Pentru Ion Iliescu am primit un mesaj în care se arată că trei demnitari vor fi de partea lui când el face ceva deosebit. Un alt mesaj îl arăta pe Iliescu într-o sală de şedinte unde erau muncitori şi ţărani, iar pe un bilet apărea un scris în ebraică. Apoi, un alt mesaj îl arată împreună cu Petre Roman discutând despre o nouă organizaţie politică.

Despre PD?

În Alianţă va fi o răsturnare de situaţie. PD va trece în faţa PNL.

Tăriceanu are probleme şi iar probleme dar va rămâne în funcţie până la alegerile anticipate. În ceea ce-l priveşte pe Theodor Stolojan, mesajele mele arată că nu va reuşi să-l răstoarne pe Tăriceanu. La viitoarele alegeri va fi o Alianţă cu o altă structură. PD va fi predominant iar PSD nu va intra la guvernare.

Despre preşedintele Băsescu aţi avut mesaje?

Da, am avut, pe 24 martie anul acesta. Era într-o sală mare la Cotroceni, unde se auzea un vals vienez şi unde se aflau mai multe perechi din Transilvania şi din ţările nordice.

Ce “mesaje”aveţi despre mediul politic internaţional?

Anul trecut am dat un interviu pentru un ziar de limbă arabă care apare la Londra, Al Hain, în care am vorbit despre politica mondială, având în vedere politica SUA şi islamul. La mine sunt bătute în cuie toate mesajele. Despre al treilea război mondial am publicat în carte, atât în prima cât şi în a două ediţie. Mesajele din carte încep să se concretizeze în evenimente terestre: apropierea Federaţiei ruse de China şi pregătirile făcute de Federaţia rusă pentru apărarea sa. Războiul se va purta între cele două mari grupări de state: SUA, Canada, Australia şi UE de o parte, iar de cealaltă, Rusia, China şi o parte din ţările islamice.

Când?

Mesajele anunţă nişte ani. Sfârşitul lui 2006, începutul lui 2007, anul poate fi altul, dar mesajul aşa îl am. În timpul acestui război se vor folosi arme nucleare, chimice şi biologice. Pentru Romînia, prin mesaj, am văzut şi am auzit explozii atomice, în număr de patru, două în Dobrogea, una în zona Mihail Kogălniceanu şi cealaltă în direcţia lui Adamclisi, o alta la sud de Bucureşti, dincolo de Popeşti-Leordeni şi una între Bârlad şi Vaslui. SUA va fi supusă unui bombardament atomic care va dura o oră, din Rusia peste Polul Nord. În momentul în care am avut aceste mesaje nu exista nicio justificare logică pentru aceste locaţii. În prezent, aceastea se justifică prin amplasarea bazelor americane. Rusia va dispărea ca Federaţie, va fi genocid. În Europa vor fi paraşutate tancuri ruseşti într-o singură noapte. China se va desprinde din alianţa cu Rusia şi va trece de partea americană şi ruşii vor pierde războiul. La început, Europa va fi surprinsă de atacul rusesc. În final, harta politică a lumii va fi schimbată. În zona noastră va apărea o formaţiune carpato-balcanică, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Serbia şi România cu provinciile istorice. Războiul va dura fie din primăvară până în toamnă fie din toamnă până în primăvară, o jumătate de an.

Când vor începe românii să simtă cu adevărat bunăstarea?

Prosperitatea în Romînia va fi simţită după 2008.

Despre climă, aveţi “mesaje”?

În lunile iulie, august anul acesta va fi o secetă cumplită.

Despre gripa aviara, ce ne spuneţi?

Am avut un “mesaj” în 12 martie 2005. Din acesta rezultă că gripa aviară a fost “cumpărată” în Ardeal, şi va cuprinde mai întâi întrega regiune, apoi toată ţara. Virusul va fi înlăturat abia la sfârşitul veri, începutul toamnei.

Interviu realizat de Virginia MIRCEA

Toate “mesajele” pot fi găsite în cartea “România şi lumea în timp – trecut prezent şi viitor” publicată la editura IAURA.

www.cetatea.home.ro

www.ioanistratecognome.ro

Publicat în : Idei contemporane  de la numărul 38
© 2010 REVISTA CADRAN POLITIC · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress