Ştiri din IT & telecom.
Tornado Sistems vrea să cucerească Bulgaria
Tornado Sistems, înfiinţată în 1991, este o companie de distribuţie de echipamente de tehnică de calcul şi networking din România, care activează şi pe piaţa din Bulgaria. Tornado are în prezent o reţea naţională de peste 2500 de reselleri şi parteneriate strategice cu cei mai importanţi furnizori internaţionali. Tornado Sistems estimează ca aproximativ 50% din afacerile companiei în anul fiscal 2008-2009 vor proveni din sectorul online, iar până în 2010 acest procent se va ridica la 80%.
Tornado Sistems, parte a grupului român Tornado, vizează un loc în top 3 pe piaţa din Bulgaria în ceea ce priveşte distribuţia en-gros a produselor IT&C, a declarat managerul general pe Bulgaria al companiei, Martin Rajsp, citat de Dnevnik.
“Acest obiectiv va necesita o creştere anuală a veniturilor la 30-40 milioane de euro”, a mai spus oficialul companiei. Rajsp nu a dezvăluit nici un fel de detalii despre performanţele financiare ale filialei din Bulgaria, dar a spus că veniturile grupului pentru anul fiscal care se încheie în iulie 2008 vor atinge 170 milioane de dolari.
Potrivit oficialului companiei Tornado, piaţa de IT&C din Bulgaria este foarte fragmentată şi înglobează o duzină de distribuitori en-gros, iar cea mai mare parte a vânzărilor pe această piaţă sunt generate în zona Sofia. În paralel, reprezentantul companiei a adăugat că Tornado Group nu are planuri de a cumpăra rivali locali, iar succesul companiei pe piaţa din Bulgaria este dat de două puncte importante.
“Primul punct care ne avantajează este existenţa depozitelor centralizate din oraşul Giurgiu, care au în stoc, la orice oră, un inventar de circa 10 milioane de euro. Cel de-al doilea, noul sistem de comenzi online, care oferă tuturor partenerilor comerciali acces la inventarul depozitelor”, a continuat Rajsp, care susţine că Tornado oferă livrarea produselor în aceeaşi zi pentru zonele Ruse şi Sofia şi în următoarea zi pentru alte locaţii.
Orange aduce iphone 3G în România şi vrea să devină distribuitor de laptopuri
Noul model iPhone compatibil 3G va fi disponibil în Austria, Portugalia şi Elveţia începând cu 11 iulie, în Franţa din 17 iulie, iar pe celelalte pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa ulterior, în cursul acestui an, au anunţat reprezentanţii Orange şi Apple.
Potrivit reprezentanţilor celor două companii, Orange va începe să preia comenzile pentru iPhone în cursul acestei luni. “La Orange încercăm să aducem internetul mai aproape de clienţi, astfel încât aceştia să aibă acces rapid la informaţie şi divertisment, oriunde s-ar afla. iPhone beneficiază de extinderea largă a reţelelor noastre 3G şi împreună vom îmbunătăţi experienţa de comunicare a clienţilor noştri”, a spus Olaf Swantee, Head of Orange’s Global Mobile Operations.
De cealaltă parte, reprezentanţii Apple s-au arătat încântaţi de extinderea parteneriatului cu Orange pentru lansarea iPhone în peste 12 pieţe de pe glob. Clienţii Orange din Republică Dominicană, Egipt, Iordania, Luxemburg, Belgia, Polonia, România, Slovacia şi din ţările africane vor putea achiziţiona terminalul iPhone în cursul acestui an. Clienţii vor putea să solicite în avans terminalul de pe site-urile locale Orange, dar iPhone va fi disponibil şi în multe dintre cele 6.500 de magazine proprii Orange.
“În România iPhone este aşteptat cu nerăbdare de clienţii de telefonie mobilă. Din punct de vedere operaţional facem toate eforturile pentru a aduce cât mai repede clienţilor noştri noul iPhone 3G. Un terminal multimedia spectaculos, acesta va exploata din plin oportunităţile oferite de acoperirea Orange 3G şi HSDPA”, a declarat Vanina Ungureanu, Product Division Manager la Orange România.
iPhone combină trei produse într-un singur terminal mic şi uşor: un telefon mobil revoluţionar, un ipod cu ecran generos şi cele mai bune aplicaţii de acces internet şi e-mail, motoare de căutare şi hărţi concepute pentru telefonul mobil.
Orange România, liderul pieţei de telefonie mobilă, ca cifră de afaceri şi număr de utilizatori, vrea să devină, în viitor, unul dintre principalii retaileri de notebookuri din România, datorită interesului crescut al clienţilor pentru serviciile de date, potrivit Business Standard.
“Ne aşteptăm să devenim unul dintre principalii retaileri de laptopuri din România. Ne-am lărgit portofoliul de produse pentru a confirma poziţia Orange de retailer de laptopuri. Interesul nostru direct este acela de a oferi posibilitatea clientului de a găsi la Orange o soluţie completă. Noi nu facem profit din vânzarea de laptopuri, le obţinem la un preţ destul de bun de la furnizori şi reuşim să le vindem clienţilor sub preţul pieţei”, a declarat pentru Business Standard Bogdan Răuţă, Mobile Data Proposition Manager al Orange Romania.
În decembrie anul trecut, la lansarea ofertei de internet, Orange a vândut circa 600 de laptopuri, iar în ianuarie, vânzările au scăzut uşor, însă, o dată cu lărgirea portofoliului, compania speră la o redresare a vânzărilor. De la începutul anului şi până în prezent, numărul de abonaţi business la serviciile Orange broadband a crescut cu 80% faţă de sfârşitul anului 2007, potrivit Business Standard.
Fujitsu-Siemens estimează o creştere a vânzărilor cu 10 milioane de euro
Fujitsu Siemens Computers România estimează că cifra de afaceri a companiei va creşte anul acesta la 75 milioane euro, cu peste 10 milioane mai mult faţă de anul trecut, a declarat marţi Country Manager Fujitsu Siemens România, Dragoş Nicolaescu.Fujitsu Siemens Computers România a încheiat anul fiscal 2007-2008 cu o cifră de afaceri de 63,9 milioane euro, reprezentând o creştere de aproximativ 30% faţă de anul fiscal anterior, a declarat Country Manager Fujitsu Siemens România, Dragoş Nicolaescu.
“Planurile noastre de viitor sunt de a fi cei mai buni, fie că vorbim de segmentul notebook, desktop, servere sau servicii de Dynamic Data Center (DDC). În acest sens, am făcut demersurile necesare pentru a deschide în România primul Centru de Competenţă local de DDC, ceea ce însemnă echipamente, oameni şi knowhow”, a precizat Dragoş Nicolaescu. Fujitsu Siemens România estimează afaceri pentru anul financiar în curs este de 75 milioane euro, principalele surse de venituri provenind din comercializarea notebook-urilor, care ocupă un procent de 40-50% din vânzări, PC-uri cu 25% şi servere – 25%.
Cel mai rapid computer din lume poate efectua 1.000.000 miliarde operaţiuni pe secundă
Un computer proiectat pentru testarea virtuală a armelor nucleare din Statele Unite va fi cel mai rapid din lume, fiind capabil de a efectua 1.000.000 miliarde operaţiuni pe secundă, a anunţat Departamentul pentru Energie din Statele Unite, scrie Reuters.
Supercomputerul IBM Roadrunner din cadrul laboratorului naţional din Los Alamos, New Mexico, este primul care a atins acest grad de performanţă, denumit în termeni specializaţi “petaflop”, au anunţat departamentul şi IBM.
“Flop” este un acronim pentru numărul de operaţiuni ce pot fi efectuate într-o secundă. Termenul petaflop desemnează 1.000.000 miliarde operaţiuni.
“Roadrunner va fi utilizat de departamentul energetic al Administraţiei Naţionale pentru Siguranţă Naţională pentru a efectua calcule ce îmbunătăţesc posibilitatea de a verifica dacă armele nucleare sunt fiabile, fără desfăşurarea unor teste nucleare subterane”, a anunţat departamentul în cadrul unui comunicat.
“Roadrunner nu va avea doar rolul principal în protejarea siguranţei sistemului nuclear american, ci va contribui şi la rezolvarea provocărilor energetice la nivel mondial şi va deschide noi căi de cunoaştere în câmpul cercetării ştiinţifice”, mai arată comunicatul.
“Pentru a oferi o imagine, dacă fiecare dintre cei şase miliarde de locuitori ai planetei ar avea un minicalculator şi ar lucra timp de 24 de ore pe zi, 365 zile pe an, ar fi nevoie de 46 de ani pentru a atinge nivelul de calcule efectuate de Roadrunner într-o zi.”